12 Ağustos 2015 Çarşamba

Flipped...

Bittikten sonra keşke bitmeseydi dediğimiz filmler vardır ya hani,yüzümüze yayılmış tatlı bir gülümseme ile izlediğimiz,basit ama sıcacık hikayeleri olan...işte bugün bahsedeceğim film tam da bu anlattığım gibi .

2010 yapımı dram-komedi ve romantik tarzı bir film FLIPPED
Basit,sıcak, masumane bir ilk aşk filmi.
Üstelik bu aşkı iki tarafın gözünden anlatan ve bu yönüyle yüzleri gülümseten bir hikaye.



Kısaca konusuna gelirsek ;Küçük  Julie ,Bryce'ın mahalleye taşınması ile ilk aşkını tatmış olur.Ancak durum Bryce için aynı değildir.Utangaç ve sıkılgan olan Bryce ,Julie'nin ısrarı ve hayırdan anlamamasına çok sıkılır ve ondan köşe bucak kaçar.Aradan geçen altı yıl boyunca işler daha da zorlaşır ,çünkü artık ergenlik çağına girmişlerdir.Zaman zaman birbirlerinde uzaklaşsalar da aralarındaki bağ hep devam etmektedir.

Yalnız bu film çocukça bir ilk aşk filmi ,bana hitap etmez diye düşünmeyin .Çünkü filmde sadece ilk aşk yoktu,masumiyet vardı,temiz duygular vardı,bakmak ve görmek arasındaki koca bir fark vardı,ağaçlara olan aşk ,güneşin doğuşuna olan sevgi vardı.Julie'nin olgunluğu ,Bryce'ın geç fark etmesi ,gördüklerinin ötesini anlayamaması vardı,aynı olaya iki farklı bakış açısı vardı.Ve bence en önemlisi bu filmde ailelerin çocukların karakterini  nasıl etkiledikleri vardı.


Julie daha sevgi dolu,yapıcı ,özverili bir ailede yetişirken Bryce'ın en büyük şansı sadece büyük babasıydı sanırım.Mesela Bryce'a söylediği sözler bir harikaydı.

''Dürüstlük,gerektiği anda zor gelebilir ama ızdıraptan kurtarır.''

''Kimilerimiz soluk,kimilerimiz parlak,kimilerimiz ise ışıl ışıldır.Ama çok nadiren rengarenk birisiyle karşılaşırsın.Ve işte o zaman hiçbir şeyle kıyaslanamaz.''


Filmin en sevdiğim ,yüzümü güldüren repliklerinden biri de buydu.

Daha ne söyleyebilirim ki anlattım da anlattım.
Basit hayatların sıradan sıcak hikayelerini seviyorum ben.Siz de benim gibi düşünüyorsanız seversiniz  ve yüzünüze koca bir gülümseme yayılınca neden bitti ki dersiniz eminim.

Keyifli seyirler...




2 yorum: